profile
[/banner_gorizont_adaptive]
Размещено 3 года назад по предмету Українська література от mikolakepin

Коли Стефко почувався щасливим? Як йому жилося в бабусі Олени? Знайдіть і зачитайте, як хлопчик сприймає красу рідної природи. Яка трагедія сталася в житті героя? Як‌ сприймає Стефко появу батька? Охарактеризуйте батька. Чи займався він вихованням дітей? Чи піклувався про них? Як‌ жилося Стефкові із сестрою в місті? Чому‌ хлопець озлобився? А який він насправді? Чим живе Стефко? Згадайте‌ епізоди, у яких ми бачимо ніжну й добру душу дитини. Як‌ ви думаєте, чи налагодяться стосунки Стефка й батька?

●Помогите срочно
Це із твору (Шпага Славка Беркути)

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан Olyun4ik

    Відповідь:

    Коли Стефко почувався щасливим? - Коли жив з Насткою у бабусі в селі

    Як йому жилося в бабусі Олени? - йому з сестрою було добре у бабусі.  цитата :  "Сонце гріло, баба розповідала казки. Сонце любило Стефка, і баба любила Стефка.  Гладила шорсткими, негнучкими пальцями кучеряву густу чуприну:  — Кукулику мій, сиротя бідне…"

    Знайдіть і зачитайте, як хлопчик сприймає красу рідної природи.  -Мені сподобався опис дерева, що співає.  Цитата: Неподалік од хати росла велика, старезна липа. Коли вона цвіла і від неї йшов такий солодкий дух, що аж голова паморочилася, то починала співати. Співала низьким, оксамитовим голосом, щодень одну і ту ж монотонну, але дуже гарну пісню, і минуло немало часу, поки Стефко додумався: то бджоли прилітали по мед густим роєм і так гули, непримітні у зеленій, майній липі, що, здавалося, дерево співає". Є ще опис лісу "Мокрий від недавнього дощу ліс пестив, голубив тіло, і, здавалося, весь напоєний запахом землі, старого листя, грибів та ожини, ти ростеш, підносишся над лісом і бачиш світ далеко-далеко поза горами"

    Яка трагедія сталася в житті героя? Бабуся Олена померла. цитата:  А потім баба померла, і Стефка мовби хто закаменив. Сидів у темнині на горищі, і бійно йому було, і сумно, і здавалося, що цілий світ пішов у переверти. "Кукулику мій, сиротя бідне…" Аж тепер відчув себе Стефко сиротям

    Як‌ сприймає Стефко появу батька?  Стефко не любив і не сприймав батька ще в той час, коли була жива бабуся і батько, хоч рідко, але провідував їх з Насткою. А після смерті бабусі., коли батько його силоміць забирав з рідного будинку, Стефко, скоріше за все. зненавидів батька ще більше.  

    Цитата "Приїхав з міста за ним та Насткою тато. Стефко досі бачив його зрідка, батько лиш на свята часом приїздив, привозив коли-не-коли якогось гостинця, котрого Стефко немовби кому навкори зразу ламав і нищив.  Од батька все тхнуло горілкою, був він величезний, з густим голосом та недобрим сміхом; Стефко заховався від нього на липі, що співала, і не хотів злазити вділ, і не хотів їхати з татом. Чіплявся потім за одвірок, за ребристий тин, за дерево при дорозі, а батько віддирав його руки, сердито й голосно сварився..."

    Охарактеризуйте батька. Батько Стефка і Настки зловживав алкоголем, був злим, до дітей байдужим.

    Чи займався він вихованням дітей? Чи піклувався про них? - Батько Стефка вихованнмя дітей  не займався. Ні в той час, коли ще була жива бабуся Олена, ні коли забрав дітей до себе. Цитата: Батькова квартира була незатишна і забарложена; малі Настині руки не могли там дати лад, а батько про той лад і не дбав ніколи.

    Як‌ жилося Стефкові із сестрою в місті? -  У місті дітям жилося досить важко. Стефко збайдужів до всього. Настка- ще зовсім дитина, намагалася створити хоч якийсь затишок у квартирі, готувала їсти, дбала про брата, але не витримала і сама попросилася до інтернату. Пропонувала Стефкові йти разом з нею, але Стефко відмовився. Цитата: "Настка маленька, худа, варила на трьох, як уміла, борщ та картоплю, обгортала у чистий папір Стефкові книжки та латала його подерті штани й сорочки" Ще цитата, яка характеризує  стосунки дітей з батьком "Не мав Стефко до батька доброго серця, бо й від батька ніколи не було ані ласки, ані якої лакоминки, ані поради. І навіть коли батько повертався з роботи втомлений і зовсім тверезий, не шукала його долоня ані Настиної гладенько зачесаної голови, ані Стефкової пелехатої".

    Чому‌ хлопець озлобився? А який він насправді?  - Стефко відчував себе самотнім і нікому не потрібним. Від цього хлопець озловився, хоча насправіді він був добрим, турботливим. Цитата: (Батько) Траплялося, приходив додому п’яний, і то сварився, то раптом починав жалісливо каятися перед дітьми. Стефко йшов собі геть. Тинявся вулицями, затискала його нехіть до власної домівки, книжок, повчань і настанов...

    Чим живе Стефко? - на мій погляд, хлопець жив лише спогадами про бабусю, про те. який він був щасливий з Насткою в ті роки, як називала його бабуся "кукуликом"

    Згадайте‌ епізоди, у яких ми бачимо ніжну й добру душу дитини - Стефко дбав про сестричку, коли вони ходили з бабусею по гриби, то хлопець приносив Настці з лісу ліщинові горішки; хлопець пошкодував сороку з перебитим крилом і намагався десь її влаштувати, щоб за птахою доглядали, бо у нього такої можливості не було:  провідував пораненого птаха, коли Настка сказала, що буде жити в інтернаті, то Стефко ледве не заплакав. Цитата:  Настка, видно, готова була розплакатися, але тільки кліпала очима; і раптом згадалася Стефкові ота птаха на мокрому листі — аж самому щось підступило до горла, і він закашлявся, мовби захлинувшись молоком.

    Як‌ ви думаєте, чи налагодяться стосунки Стефка й батька? - думаю, що стосунки Стефка з батьком, на жаль, не налагодяться. Більш того, на мій погляд, без сторонньої допомоги Славко може з роками стати таким же як його батько: грубим, злим, жорстоким

    Пояснення:

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 4 года назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.