profile
[/banner_gorizont_adaptive]
Размещено 3 года назад по предмету Другие предметы от Лидуня8

Допоможіть скласти розповідь значення лісу для життя тварин! будь ласка дуже потрібно!!

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан mamatrosik1113

    Тема. Різноманітність тварин. Значення тварин у природі і житті  людини. Загадки про тварин. Екскурсія в живий куточок станції юних натуралістів.

     

    Мета. Забезпечити засвоєння знань про різноманітність  тварин ,  їх  значення  у природі і житті  людини. Розвивати пізнавальні інтереси учнів. розвивати смислову та образну пам'ять, вміння узагальнювати; розвивати      кмітливість, швидкість мислення, творчі можливості учнів; виховувати любов до природи, турботливе ставлення до неї; Формувати екологічний світогляд, елементарні навички догляду за тваринами.      Ознайомити учнів з професіями, пов’язаними з використанням знань з біології в народному господарстві.  Виховувати любов до тварин.

     

    Обладнання: таблиці і малюнки із зображенням тварин; тварини живого куточка станції юних натуралістів.

    Методи та прийоми: бесіда, розповідь, відгадування загадок,  гра, демонстрація малюнків, екскурсія.

                                                Хід заняття.

    1.    Вступна частина

       Організація гуртківців до заняття.

     - Помандруємо в царство тварин. Ви дізнаєтеся, що тварин різних видів учені об'єднали в групи.  Ознайомимося з істотними ознаками окремих груп тварин, умовами їх життя. З’ясуємо, яке значення мають тварини в природі, чому потребують охорони.

    2. Основна частина

     2.1. Розповідь з елементами бесіди.

    Комахи - найчисленніша група тварин. До неї належать метелики, жуки, мурашки, бабки, коники, джмелі та багато інших комах. Вони стрибають, бігають, повзають, літають, плавають.  За якою істотною ознакою їх об'єднали в одну групу?  (Шість ніг - це істотна ознака комах).

    Риби. В океанах, морях, річках і ставках живуть риби. Риби - тварини, тіло яких вкрите слизькою лускою. Вони дихають киснем, розчиненим у воді. Риби морів і океанів живуть у солоній воді, а риби річок і ставків - у прісній.

    Земноводні. Поміркуйте, з яких двох слів складається ця назва. Чому тварин так назвали? На території України трапляються жаби різних видів. Біля водойм живуть тритони. Жаби і тритони - це земноводні, їхнє тіло вкрите м'якою, вологою шкірою. Якщо шкіра пересохне, тварина загине. Усі земноводні дихають киснем повітря. Вони не можуть довго перебувати під водою. Тому частину життя земноводні проводять на суші, а частину — у воді.

    Плазуни. Черепахи, ящірки, змії, крокодили - це тварини, яких називають плазунами. Чому? На суші вони рухаються «плазуючи», тобто тягнуть своє тіло по землі. Тіло плазунів укрите сухими лусочками. У черепах ці лусочки зрослися й утворили міцний панцир.

    Птахи.

    Розгляньте  птахів, зображених на малюнку. Розкажіть  про кожного птаха за таким планом:

    1)  назва тварини;

    2)  розмір тварини (велика, середня, мала);

    3)  частини тіла тварини (голова, тулуб, ноги, хвіст);

    4)  чим вкрите тіло;

    5)  особливості зовнішньої будови тварини.

     Порівняйте  зображених тварин за розміром, зовнішньою будовою і покривом тіла. Чим вони подібні? Чим різняться? Яка істотна ознака птахів? Тіло, вкрите пір'ям, - це істотна ознака птахів.

              Ссавці.

    Розглянь тварин, зображених на малюнках. Розкажи про кожного з них, використовуючи план, за яким ти розповідав про птахів. Порівняй  тварин між собою. Яка істотна ознака ссавців?

    (Вкрите шерстю тіло і вигодовування малят молоком - це істотні ознаки звірів. За цими ознаками вони відрізняються від інших тварин).

    Значення тварин у природі і житті людей.

     - Розкажіть , яке значення тварини відіграють у природі.

    - У житті людей.

    Значення тварин. як і рослин, у природі величезне. Ми знаємо, що багато рослин запилюється тільки тваринами, що тварини відіграють велику роль у розповсюдженні насіння деяких рослин. Вони, як і бактерії, беруть дуже активну участь в утворенні грунту. Дощові черв’яки, мурашки та інші дрібні тварини постійно вносять у грунт органічні речовини, роздрібнюють їх і таким чином сприяють утворенню перегною. Через нірки, вириті ними, легше проникають до коріння рослини вода й повітря. Зелені рослини збагачують повітря киснем, потрібним для дихання всіх живих істот. Частина тварин живиться  рослинами, а хижаки – травоїдними тваринами. Отже, тварини не можуть існувати без рослин. Але й життя рослин залежить від життєдіяльності тварин.

    Велике санітарне значення тварин у природі: вони знищують трупи ін. тварин, рештки відмерлих рослин та опалого листя. Багато водяних тварин очищують воду. А чистота води для життя так само важлива, як і чистота повітря.

    Тварини завжди мали й тепер мають дуже велике значення для людини. Наші далекі предки, які жили 100-150 тис. років тому, знали диких звірів, птахів, риб та інших тварин. Життя первісних людей багато в чому залежало від полювання й рибальства. М’ясо впольованих тварин було основною людською їжею. З шкур убитих звірів виготовляли одяг, з кісток – ножі, скребачки, голки, наконечники для списів. Сухожилля використовували замість ниток для зшивання шкур і як тятиви для луків. Успіх полювання залежав не тільки від сили й спритності мисливців, а й від уміння виявити гніздо птаха, знайти потрібний слід, вибрати найкращий час для облави. Людина мусила також остерігатися хижаків, відрізняти отруйних змій від неотруйних.

    Вивчивши повадки диких звірів, стародавні люди зуміли приручити деяких



     

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 4 года назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.