profile
Размещено 5 лет назад по предмету Другие предметы от paerelid

Як ліси підтримують склад атмосферного повітря? СРОЧНО!!

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан gennadiymanzar

    Атмосферний азот є недоступним для рослин. Кисень використовується рослинами для дихання, його концентрація в атмосферному повітрі достатня для життєдіяльності зелених рослин, більше того – він ними ж і виробляється в процесі фотосинтезу. Найбільш важливим для вищих рослин, у тому числі і деревних, є вуглекислий газ. У процесі фотосинтезу вуглекислий газ асимілюється зеленими рослинами, що забезпечує утворення органічної речовини, яка на 40-50 % складається з вуглецю.

    Концентрація вуглекислоти у лісовому повітрі різна на різній висоті від поверхні ґрунту. Оскільки найбільша кількість СО2 виділяється при диханні та розкладанні органічних речовин, то у лісове повітря цей газ надходить із ґрунту внаслідок дихання коренів рослин, життєдіяльності бактерій, грибів, актиноміцетів, ґрунтових тварин, які беруть участь у розкладі органічних решток та гумусу. Якщо вміст вуглекислоти у повітрі відкритих просторів коливається у невеликих межах, то у лісі це помітніше. Так, у лісі в шарі повітря від поверхні ґрунту і до висоти 1,5 м концентрація СО2 досягає 0,07%. Це важливо для живого ґрунтового покриву і підросту, які терплять від нестачі освітлення. В умовах підвищеної концентрації вуглекислого газу фотосинтез протікає досить активно і при меншій освітленості.

    З підняттям вище від приґрунтового шару концентрація СО2 поступово зменшується і досягає мінімального значення у кронах дерев (0,022%). Найменша концентрація спостерігається у повітрі біля поверхні листя (0,017%). Причиною цього є споживання листям вуглекислоти для асиміляції вуглецю. Поновлення повітря вуглекислим газом на висоті крон дерев відбувається під дією слабкого вітру (2-4 м/с), який здатний створити у лісі турбулентні потоки повітря, що дозволяють піднятися більш важкому вуглекислому газу до рівня крон, де він використовується.


Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.