profile
[/banner_gorizont_adaptive]
Размещено 3 месяца назад по предмету География от Golinskaya

Будь ласка допоможіть!
Що таке пасати, антипасати, західні вітри.

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан innaenglik

    Ответ:

    1) Пасат – це постійні вітри, які дмуть від тропіків до екватора.

    Пасати Північної півкулі — північно-східні вітри, а Південної — південно-східні. Швидкість пасатів досить висока (5 — 6 м/с), але слабшають при їх сходженні поблизу екватора.

    2) Антипасати – повітряні течії у верхніх шарах атмосфери (на висоті 5 10 км), що мають протилежний до пасатів напрям.

    Антипасат - західне перенесення повітря в тропічних широтах над східним пасатним перенесенням, тобто у верхній тропосфері й нижній стратосфері. Верхня течія називається антипасат, протипасат, або верхній пасат.

    3) Західні вітри помірних широт – це постійні вітри, які дмуть від тропіків до помірних широт.

    Західні вітри - це вітри, які протягом усього року дмуть від поясів високого тиску поблизу 30-х тропічних широт кожної півкулі до поясів низького тиску поблизу 60-х широт кожної півкулі.

    Объяснение: карта пасатів, антипасатів, західних вітрів

    Пасати—це постійні вітри, які дмуть з ділянок високого тиску в напрямі екватора.

    Повітря, нагріте над екватором, піднімається і рухається до полюсів. Та оскільки земна куля обертається, на повітряну течію починає діяти сила обертання Землі. Чим далі від екватора, тим відхиляюча сила обертання Землі стає більшою, і повітря починає рухатись у Північній півкулі не на північ, а на північний схід. І близько 30° пн. і пд. ш. повітря у верхній частині тропосфери вже йде з заходу на схід.

    Скупчення повітря у верхніх шарах тропосфери на 30° пн. і пд. ш. та його опускання приводять тут до зростання атмосферного тиску біля поверхні Землі та утворення величезних антициклонів. На південь від смуги найвищого тиску, тобто на південь від 30° широти у Північній півкулі, повітря переміщується в південному напрямі, тобто до екватора, де атмосферний тиск нижчий. У Південній півкулі також виникають аналогічні течії повітря в нижніх шарах атмосфери від пояса високого тиску (30° пд. ш.) в бік екватора і до помірних широт.

    Під дією відхиляючої сил и обертання Землі пасати дмуть не точно з півночі на південь, а з північного сходу на південний захід у Північній півкулі і з південного сходу на північний захід у Південній півкулі.

    Отже, пасати — це постійні вітри біля поверхні Землі від 30° пн. і пд. ш. в напрямі до екватора.

    Верхня течія називається антипасат, протипасат, або верхній пасат. За 30° північної і південної широт верхні шари повітря, що йдуть від екватора, опускаються до поверхні землі і правильність екваторіальної та полярної течій припиняється. З полярної межі пасату (30°) частина повітряної маси повертається до екватора як нижній пасат, а інша частина тече у вищі широти і сприймається у північній півкулі як південно-західний або західний вітер, а в південній — як північно-західний або західний вітер.

    Західні вітри дмуть цілий рік і посилюються взимку. У Північній півкулі це південно-західні вітри, в Південній — північно-західні. У Південній півкулі через часту повторюваність західні вітри називають «браві вести», а широти, в яких вони дмуть, — «буремні сорокові» та «шалені п'ятдесяті».

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.