profile
Размещено 4 года назад по предмету Информатика от olalutsiv

Скласти розповідь про види сучасних компютерів.

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан miroshniscenko

    Залежно від призначення, можливостей і габаритів сучасні комп'ютери поділяються на такі типи:

    1) Суперкомп'ютери (Ельбрус, моделі серії Сгау) - це багатопроцесорні системи, які виконують мільярди дій за секунду. Вартість такої машини − декілька мільйонів доларів. Їх використовують у космічних та військових дослідженнях, для опрацювання геодезичної інформації , для моделювання глобальних та регіональних процесів в атмосфері, океанах та земній корі.

    2) Сервер - це потужний комп'ютер, чи вартісна багатопроцесорна система великої продуктивності, що надає багатьом користувачам доступ до спільної оперативної та дискової пам'яті великої ємності.

    В залежності від функціонального призначення розрізняють файлові сервери (англ. File server), проксі-сервери, FTP-сервери, Web-сервери, DNS-сервери, SQL-сервери, термінальні сервери, Інтернет-сервери та інші.

    Се́рвер як комп'ютер — це службовий комп'ютер у локальній чи глобальній мережі, що забезпечує функціонування мережі, всі або частину її функцій.

    3) Мережевий комп'ютер - це комп'ютер, призначений для взаємодії з сервером.

    4) Настільні комп'ютери - це універсальні комп'ютери, які можуть виконувати усі види робіт. Це найбільш поширений тип комп'ютерів, оскільки вони можуть функціонувати як автономно, так і в мережі.

    5) Портативні комп'ютери (комп'ютери-блокноти (notebook), кишенькові) - мають такі ж технічні можливості, що й настільні комп'ютери, aлe значно дорожчі, завдяки своїм невеликим розмірам.

    → Ноутбуки відрізняються невеликими розмірами і вагою, час автономної роботи ноутбуків змінюється в межах від 1 до 6-8 годин.

    У 1979 р. Вільям Могрідж створив перший в світі ноутбук (оперативна пам'ять обсягом 340 КБ, процесор Intel 8086 з тактовою частотою 8 МГц).

    Класифікація notebook:

    А) Класифікація на основі розміру діагоналі дисплея:

    : 17 дюймів і більше - «заміна настільного ПК» (англ. Desktop Replacement)

    : 14 - 16 дюймів - масові ноутбуки

    : 11 - 13,3 дюйма - субноутбуки

    : 7 - 12,1 дюйма - нетбуки.

    : Пристрої з діагоналлю екрана менш 7 дюймів виділяють в спеціальну категорію «надолонних ком'ютерів» (Handheld PC).

    Б) Класифікація на основі призначення ноутбука і технічних характеристик пристрою: Бюджетні ноутбуки, Ноутбуки середнього класу, Бізнес-ноутбуки, Мультимедійні ноутбуки, Ігрові ноутбуки тощо.

    6) Кишеньковий комп'ютер (КПК, надолонний комп'ютер, надолонник, палмтоп) — збірна назва класу портативних електронних обчислювальних пристроїв, спочатку запропонованих до використання як електронні органайзери.

    КПК складається з процесора, пам'яті, звукової і відеосистеми, екрану, слотів розширення, за допомогою яких йому можна додати пам'яті або можливостей, та клавіатури.

    Останнім часом набули великого поширення, так що стали тіснити КПК, комунікатори і смартфони, які суміщають в собі функції КПК з функціями мобільного телефону. Ці пристрої мають практично ідентичні звичайним КПК операційні системи з незначними відмінностями — додатковим програмним забезпеченням для роботи з мобільним зв'язком.

    7) Спеціалізовані комп'ютери - це комп'ютери, які є складовими різних механізмів (фотоапаратів, автомобілів, літаків тощо). Їхнє функціонування не потребує постійного втручання людини.

    1. Ответ на вопрос
      Ответ на вопрос дан olalutsiv
      дякую
Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.