profile
[/banner_gorizont_adaptive]
Размещено 3 года назад по предмету История от Ehdoshiik

Що спільного між лініями Мажіно і Маннергейма

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан gicgk

    Ответ:

    Карельський перешийок. Межі між СРСР і Фінляндією до Радянсько-фінська кордон до 1939 року і після Радянсько-фінська кордон після 1944 року Радянсько-фінської війни 1939-1940 рр.. "Лінія Маннергейма" Лінії Маннергейма

    Лінія Маннергейма ( фін. Mannerheim-linja ) - Комплекс оборонних споруд на фінської частини Карельського перешийка, створений в 1920-1930 роки для стримування можливого наступального удару з боку СРСР. Довжина лінії становила близько 135 км, глибина - близько 90 км [1]. Названа по імені маршала Карла Маннергейма, за наказом якого розроблялися плани оборони Карельського перешийка ще в 1918. За його ж ініціативою були створені найбільші споруди комплексу.

    Старший інструктор бельгійської "лінії Мажино" генерал Баду, що працював технічним радником Маннергейма, писав:

    "Ніде в світі природні умови не були так сприятливі для побудови укріплених ліній, як в Карелії. На цьому вузькому місці між двома водними просторами - Ладозьким озером і Фінською затокою - є непрохідні ліси і величезні скелі.

    З дерева і граніту, а де потрібно - і з бетону, побудована знаменита лінія Маннергейма. Найбільшу фортеця лінії Маннергейма надають зроблені в граніті протитанкові перешкоди. Навіть двадцатіпятітонние танки не можуть їх подолати. В граніті фіни за допомогою вибухів обладнали кулеметні і гарматні гнізда, яким не страшні найсильніші бомби. Там, де бракувало граніту, фіни не пошкодували бетону ".

    1. Географічна характеристика району

    Як випливає з геологічної карти Карельського перешийка [2], головна лінія оборони на її найбільш відповідальному західній ділянці, проходила приблизно по межі незгодного розташування геологічних морфоструктур: на північний захід це були граніти ріпакової і граніто-гнейси, на південний схід - глини з прошарками пісковиків, що було характерно для дольодовикового часу. Після закінчення епох заледеніння все це було поховано під товщею моренних відкладень, принесених багаторазово відступаючими льодовиками. Утворився характерний для цієї місцевості горбисто-улоговинний Камова рельєф, складений льодовиковими піщаними відкладеннями.

    Основою оборони був рельєф місцевості: всю територію Карельського перешийка покривають великі лісові масиви, десятки малих і середніх озер і річечок. Озера і річки мають болотисті або кам'янисті круті береги. У лісах всюди зустрічаються кам'янисті гряди і численні валуни великих розмірів. При раціональному розміщенні вузлів опору і вогневих позицій кожного з них, рельєф місцевості дозволяв відносно малими силами організувати ефективну оборону. Це було відзначено Маннергеймом під час його інспекції існувала тоді "Лінії Енкеля" в 1931 році. [3] Одночасно він відзначив суттєвий її недолік, що полягав у відсутності скельного підстави, що значно здорожувало будівництво дотів, вимагаючи створення під ними бетонної подушки, що запобігає занурення споруди в пісок. Було вирішено прийняти існуючі споруди за основу і спробувати знайти кошти для модернізації та будівництва сучасних дотів.

    2. Назва

    Назва "лінія Маннергейма" з'явилося вже після створення комплексу, на початку зимової радянсько-фінської війни в грудні 1939 року, коли фінські війська почали запеклу оборону. Незадовго до цього, восени, прибула група іноземних журналістів, щоб ознайомитися з фортифікаційними роботами. У той час багато писалося про французьку лінії Мажино і про німецьку лінії Зігфріда. Син колишнього ад'ютанта Маннергейма Йорма Гален-Каллела, який супроводжував іноземців, придумав назву "лінія Маннергейма". Після початку Зимової війни це назва з'явилася в тих газетах, представники яких оглядали споруди [4].

    Объяснение:

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 4 года назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.