profile
Размещено 4 месяца назад по предмету История от viktoriachaykovska5

міжнародний чинник, що вплинув на надання автономії Карпатській Україні.

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан 3dEwwik

    Міжнародний чинник, що вплинув на надання автономії Карпатській Україні, був пов'язаний зі змінами, які відбувалися після Першої світової війни та розпаду Австро-Угорської імперії.

    Під час переговорів між переможеними державами на Паризькій конференції у 1919 році, було прийнято рішення про розпад Австро-Угорської імперії на декілька незалежних держав, включаючи Чехословаччину. Чехословаччина виступала в якості сусідньої держави до Карпатської України.

    У цьому контексті, міжнародні обставини сприяли утворенню Карпатської України як автономного регіону всередині Чехословаччини. Перед наданням автономії були проведені переговори між українськими представниками та чехословацьким урядом, але міжнародна підтримка і визнання також відіграли важливу роль у цьому процесі.

  2. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан Nefertuti

    Ответ:

    Объяснение:

    Міжнародний чинник, який значно вплинув на надання автономії Карпатській Україні, це діяння Парижської мирної конференції 1919 року та інші міжнародні події, пов'язані з кінцем Першої світової війни та розпадом Австро-Угорської імперії. Після Першої світової війни імперії Центральних держав, до яких належала Австро-Угорщина, розпалися, і на міжнародних конференціях формувалася нова політична карта Європи. На Парижській мирній конференції 1919 року було прийнято рішення про розпад Австро-Угорської імперії, а це створило можливість для утворення незалежних держав на територіях колишньої імперії. У цьому контексті, українська громадська та політична активістка в Карпатах використовували можливість політичної мобілізації та вимагали створення автономної та незалежної української держави на Закарпатті. Міжнародний тиск та увага до прав людини й національних меншин також підтримували ці зусилля. Отже, міжнародні обставини, зокрема розпад Австро-Угорської імперії і рішення Парижської мирної конференції, створили унікальну можливість для Карпатської України виявити свою політичну вольнодумність і домогтися автономії.

    Надіюсь допоміг.

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.