profile
Размещено 4 месяца назад по предмету История от daniilsyrcev903

ДАЮ 40Б

Узагальнення з курсу історії України (7 клас) 1. Чим уславились історичні діячі? Володимир Великий Ярослав Мудрий Король Данило Галицький Костянтин Острозький Юрій Дрогобич 2. Розташуйте князів Русі-України у правильній послідовності: Ольга, Ярослав Мудрий, Олег, Ігор, Аскольд, Кий, Володимир Великий, Святослав Хоробрий 3. Розподілити історичні постаті, поданих в довідці) відповідно до того, хто жив і в який період: А) існування Русі-України Б) існування Галицько-Волинської держави В) перебування українських земель у складі сусідніх держав Довідка: Вітовт, Володимир Мономах, Ярослав Мудрий, Роман Мстиславович, Костянтин Острозький, княгиня Ольга, король Данило, Ярослав Осмомисл, Юрій Дрогобич, Володимир Великий​

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан dmdzp2021

    Ответ:

    1. **Чим уславились історичні діячі?**

      - **Володимир Великий**: Володимир Святославич, відомий також як Володимир Великий, був князем Київської Русі з 980 по 1015 рік. Він уславився тим, що запровадив християнство як державну релігію у 988 році, що сприяло культурному і політичному розвитку Русі. Також зміцнив державу, розширив її територію і укріпив центральну владу.

      - **Ярослав Мудрий**: Ярослав Володимирович, відомий як Ярослав Мудрий, був князем Київської Русі з 1019 по 1054 рік. Він відомий своєю законодавчою діяльністю (створення першого зводу законів "Руська Правда"), будівництвом Софійського собору в Києві та активною зовнішньою політикою, яка включала династичні шлюби з європейськими правителями.

      - **Король Данило Галицький**: Данило Романович, або Данило Галицький, був князем і королем Галицько-Волинської держави з 1238 по 1264 рік. Він відомий своєю боротьбою проти монгольської навали, заснуванням міста Львова та отриманням королівської корони від Папи Римського у 1253 році, що зробило його першим і єдиним королем в історії України.

      - **Костянтин Острозький**: Костянтин Іванович Острозький був визначним військовим і політичним діячем Великого князівства Литовського в XVI столітті. Він відомий своєю перемогою над московським військом у битві під Оршею в 1514 році та заснуванням Острозької академії, першого вищого навчального закладу на українських землях.

      - **Юрій Дрогобич**: Юрій Дрогобич (Юрій Котермак) був українським вченим, філософом і астрологом XV століття. Він відомий як один з перших українських докторів медицини та автором перших друкованих книг на українських землях. Викладав у Болонському університеті і був ректором цього закладу.

    2. **Розташуйте князів Русі-України у правильній послідовності**:

      1. Кий

      2. Аскольд

      3. Олег

      4. Ігор

      5. Ольга

      6. Святослав Хоробрий

      7. Володимир Великий

      8. Ярослав Мудрий

    3. **Розподілити історичні постаті відповідно до періоду**:

      **А) Існування Русі-України**:

      - Володимир Великий

      - Ярослав Мудрий

      - Володимир Мономах

      - княгиня Ольга

      **Б) Існування Галицько-Волинської держави**:

      - король Данило

      - Ярослав Осмомисл

      - Роман Мстиславович

      **В) Перебування українських земель у складі сусідніх держав**:

      - Вітовт

      - Костянтин Острозький

      - Юрій Дрогобич

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.