profile
Размещено 4 месяца назад по предмету История от leragordienko856

Яким був суспільно-політичний розвиток Новгорода?
Будь ласка зрозуміла та розумна відповідь, даю 40 балів

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан illustratorden
    Суспільно-політичний розвиток Новгорода був унікальним серед середньовічних руських міст. Ось основні аспекти цього розвитку:

    1. **Політична структура**:
    - **Республіканське управління**: Новгород був фактично республікою з демократичними елементами. Влада належала віча (загальним зборам громадян), яке вирішувало ключові питання, включаючи вибори посадовців та воєвод.
    - **Посадники та князі**: Виборні посадники та архієпископи управляли містом, а князь наймався для військової допомоги і мав обмежену владу. Це дозволяло Новгороду зберігати автономію і незалежність від княжих династій.

    2. **Економічна основа**:
    - **Торговий центр**: Новгород був важливим торговим вузлом на шляху "з варяг у греки", що сприяло розвитку торгівлі з Європою та Візантією. Це забезпечувало місто значними економічними ресурсами.
    - **Ремесла і землеробство**: Місто було також центром ремесел і сільського господарства, що забезпечувало самозабезпечення та додаткові доходи.

    3. **Соціальна структура**:
    - **Боярська республіка**: Віча обирало посадовців з боярської верхівки, але участь у зборах могли брати і заможні городяни. В Новгороді сформувався прошарок впливових купців і бояр, які мали значний вплив на політичне життя.
    - **Громадянські права**: Всі вільні чоловіки мали право голосу на віче, що було унікальним явищем у порівнянні з іншими руськими князівствами.

    4. **Культурний розвиток**:
    - **Освіта і грамотність**: Новгород був центром культури і освіти. У місті знайдено багато берестяних грамот, що свідчить про високу грамотність населення.
    - **Церковний вплив**: Церква мала значний вплив на суспільне життя, але архієпископ, який обирався на вічі, часто діяв як політичний лідер, що було нетипово для інших руських князівств.

    Таким чином, Новгород відзначався унікальною політичною системою, економічною стабільністю та культурним розвитком, що відрізняло його від інших частин Київської Русі.
  2. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан SedWes

    Объяснение:

    Новгородська республіка

    - Політичний устрій ред. Вищим... яких відбилися особливості соціально економічного та політичного розвитку Новгорода. ... Новгород був найбільшим центром... У 1611-1617 роках Новгород був окупований шведами... який предтечу Новгорода... соціально-економічним ладом і етнічним складом населення...

    1. Ответ на вопрос
      Ответ на вопрос дан leragordienko856
      Дякую дуже , Але деякі речення не зрозумілі
    2. Ответ на вопрос
      Ответ на вопрос дан SedWes
      воно виправляє мене я на телефоні пробачте)))
Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.