profile
[/banner_gorizont_adaptive]
Размещено 4 года назад по предмету Литература от yagooo

Боротьба Орвелла з тоталітарним режимом

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан maxlidaivanova

    Відповідь:

    На фоні розповсюдження тоталітарних режимів у світі після революцій, світові автори починають приділяти багато уваги висвітленню ненормальності цих режимів та закликають до боротьби з ними. Особливу роль у цій боротьбі займає твір британського письменника Джорджа Орвелла.   Завершений в 1948 році, найвідоміший роман-антиутопія «1984», вперше публікується в 1949 році та стає популярним в усьому світі.

    Роман «1984» надзвичайно атмосферний. Головним у ньому є не сюжет, адже на початку твору відразу висвітлюється каліцтво і убогість режиму диктатури. Важкий, пронизаний сумом та безвихіддю роман ілюструє боротьбу людини з системою. Боротьбу, в якій кожен індивід приречений на поразку. Орвеллу вдалося змалювати жорсткий тоталітарний режим, вказавши на місце людини в ньому та проілюструвати всю безперспективність боротьби.

    Орвелл у романі розповідає історію Вінстона Сміта і його деградацію під впливом тоталітарного режиму. Характер, принципи, воля та мораль героя ламається представниками диктаторського режиму. Він відрікається від своїх поглядів, думок, моралі, любові до своєї дівчини після фізичного та психологічного насилля з боку каральними органами влади. Вінстон Сміт повністю переймає погляди та ідеологію правлячого диктаторського режиму.

    «1984» є найвідомішою і найцитованішою антиутопією у літературі. Проте він здійснив значний вплив і на саму англійську мову. Його термінологія й автор стали специфічними термінами при обговоренні питання приватності і державної безпеки. Так, термін «орвелліанство» став описувати дії або організації, що нагадують про тоталітарне суспільство, змальоване у романі.

    Деякий час роман «1984» сприймався настільки революційно і здавався настільки політично небезпечним, що був заборонений деякими бібліотеками Сполучених Штатів, не кажучи вже про тоталітарні режими.

    Орвелл описує насильницький режим у своєму романі, використовуючи приклади з тоталітарного режиму Сталіна в Радянському Союзі та інших тоталітарних режимів тих часів.  Автор намагається чесно додумати до кінця ідею комунізму і проявити її всебічну ненормальність. Він бачить головну проблему тоталітарних країн в абсолютизації ідеї, привласненні її державою і примусовому розчиненні людини в державі.

    Тоталітарна влада, описана Орвеллом в «1984», позбавила людей повноцінного життя, забрала їх свободу і суб`єктність, спираючись на «єдино вірну» ідеологію.  

    Таким чином, висвітлення Орвеллом спотворення державності та людяності ідеологічною диктатурою, допомагає у боротьбі з тоталітарними режимами, привертає більше уваги до питань тоталітаризму і сприяє розвитку антиутопічного руху.  

    Пояснення:

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.