profile
[/banner_gorizont_adaptive]
Размещено 4 года назад по предмету Литература от govika27

Допоможіть написати 1 твір на любу темк
1. Чи варто за добро відповідати жорстокістю (за твором Л. Пономаренко "Гер переможений").
2.Добро і зло у повісті М. Павленко "Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських".
3. Мої враження від вивчених поезій Василя Симоненка.

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан tania2017sinelnikova

    Ответ:

    Любити все прекрасне і земне і, говорити правду..." — так, роздумуючи про громадянське покликання письменника, стверджував Василь Симоненко. Й справді, його чесне і щире слово несло людям художню правду про людину і світ, тому й тривожать душу його вірші.

    Витоки творчості В. Симоненка — у фольклорі, у творчості Т. Шевченка, І. Франка, Лесі Українки.

    Як талановитий і принциповий поет, В. Симоненко мав власний погляд на речі, своє розуміння сутності людини на противагу загальноприйнятому в радянські часи погляду на людину як на гвинтик у "загальнопролетарському механізмі". Свої роздуми він виклав у поезії "Ти знаєш, що ти — людина", в якій змушує читача замислитися над цим складним питанням:

    Ти знаєш, що ти — людина?

    Ти знаєш про це чи ні?

    Усмішка твоя — єдина,

    Мука твоя — єдина,

    Очі твої — одні.

    В.Симоненко наголошує на унікальності кожної особистості, її неповторності. Окрім того, поет роздумує над швидкоплинністю людського життя. На його думку, слід цінувати кожну мить життя, бо вона неповторна:

    І жити спішити треба,

    Кохати спішити треба —

    Гляди ж не проспи!

    Ліричний герой поезії В. Симоненка — активна особистість. Він завжди прагне до нового, невідомого, незвіданого, жадає усе пізнати й зрозуміти. Саме такою постає людина у вірші "Гей, нові Колумби й Магеллани...";

    Мріяти й шукати, доки жити,

    Шкварити байдужість на вогні!..

    А якщо відкрию вже відкрите —

    Друзі! Ви підкажете мені...

    Більше того, людина у розумінні В. Симоненка — талановита, неординарна. Така особистість постає у вірші "Перехожий". Ліричний герой — творчий, працьовитий, цілеспрямований, веселий, оптимістичний.

    Як він ішов!

    Зачарований світом,

    Натхненно і мудро творив ходу —

    Так нові планети грядуть на орбіти

    З шаленою радістю на виду!

    Як відомо, вірш "Перехожий" присвячено відомій поетесі Ліні Костенко. Хоча, на мою думку, він стосується усіх, хто вносить щось нове у це життя. В образі перехожого проглядає особистість самого автора. Безумовно, таких не люблять, адже вони виділяються з натовпу "сірих" особистостей. Натовп не вибачає ніяких помилок:

    Одні співчували йому убого,

    Інші не втримались докорять:

    Треба дивитись ото під ноги,

    Так можна голову потерять... .

    Які вони убогі ці маленькі люди! І здатні лише "обсмаковувати" чужу біду.

    А перехожий знову може піднятися, у нього є для цього усі можливості й сили:

    А він знову йшов.

    І дивився прямо.

    І знову

    Натхненно творив ходу!

    Майбутнє за сміливими, творчими, натхненними людьми. Саме про таких особистостей мріяв В. Симоненко. Та він і сам був таким. А ще — справжнім патріотом. З палкою синівською любов’ю написані його поезії "Лебеді материнства", "Україні", "Задивляюсь у твої зіниці" та багато інших. Образ України майже завжди невід’ємний у поета від образу матері, адже Батьківщина, як і мати, одна-єдина:

    Можна все на світі вибирати, сину,

    Вибрати не можна тільки Батьківщину.

    Отже, людина в поезії В. Симоненка сповнена гідності, порядності, відповідальності за все, що відбувається довкола. Поет намагався переконати у цьому своїх сучасників. Та його думки і прагнення є актуальними й у наші дні.

    Объяснение:

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.