profile
[/banner_gorizont_adaptive]
Размещено 3 года назад по предмету Литература от sofiap19

людськi стосунки, моральнi цiнностi в казцi-притчi"Маленький принц"
срочно!!!​

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан torgovetssteam

    Объяснение:

    Герой казки-притчі подорожує планетами. Він хоче знайти собі друга, дізнатися більше про навколишній світ. На різних планетах він зустрічається з їх дорослими мешканцями, але ті за цифрами доходів, честолюбством, жадібністю забули про своє людське покликання. Маленький принц по-іншому оцінює життя, як і всі діти. Для дорослих найголовніше — гроші, влада, кар’єра. Для дітей найголовніше — дружба, чесність, радість кожного дня. «Тільки діти знають, що шукають», «Дивні люди ці дорослі», — не розуміє їх малюк. Але, на щастя, зустрічаються йому й інші: ліхтарник чи старий географ.

    Маленький принц на Землі потрапляє в сад, де росте безліч троянд. Виявилося, що його квітка не була унікальною. У цю важку хвилину з’являється Лис. Він роз’яснює, що світ, людину потрібно відчувати серцем, а ще «ти завжди відповідаєш за того, кого приручив». Треба вміти бути відданим у дружбі і коханні, не можна пасивно ставитися до зла, бо кожен відповідає не тільки за власну долю. І хлопчик розуміє: його троянда — єдина у світі, тому що він її «приручив».

    Маленький герой зустрів у пустелі льотчика. Він допоміг йому гостріше й уважніше подивитися на життя, на своє місце в ньому і по-новому його оцінити. Маленький принц навчив його жити. Саме в пустелі, вдалині від метушні, льотчик наблизився до розуміння сенсу життя. Після довгих пошуків льотчик і хлопчик прийшли до криниці, яка є символом істини, що відкривається людині.

    Важливо, щоб дорослі пам’ятали той час, коли вони були дітьми, а діти, стаючи дорослими, не забували про країну дитинства. Дитина більше відчуває серцем, ніж розумом. Дорослі думають, що вони зайняті серйозними справами у житті. Дійсно, ці справи важливі, але більш важливими є увага до людини, до її проблем, співчуття, допомога ближньому, захист краси…

    Та дорослі надають великої ваги дрібницям, а про головне — красу природи і людських стосунків, правдивість, товариськість, щирість — забувають. Маленький принц переконує нас, що у житті могли б бути й інші стосунки, якби люди сприймали світ не очима, а серцем. Краса чистих людських відносин набагато важливіша у житті людини.

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 4 года назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.