profile
Размещено 11 месяцев назад по предмету Обществознание от lisanesterets

Уночі у двері до пенсіонера постукав невідомий у масці. Коли дідусь відчинив і побачив у руці невідомого пістолет, то бризнув у нападника з газового балончика. Як з’ясувалося в ході розслідування, сусідський підліток вирішив пожартувати над пенсіонером, а пістолет був іграшковий. Дідусь не був притягнутий до відповідальності, адже діяв у ситуації ...необхідної оборони
уявної оборони
діяння, пов’язане з ризиком
крайньої необхідності

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан Usergeorg

    Ответ:

    Объяснение:

    Виходячи з наданої інформації, вбачається, що дідусь діяв з метою самозахисту або оборони свого помешкання, вважаючи, що йому загрожує завдати шкоди невідомий зі зброєю. Однак важливо зазначити, що конкретна юридична категорія цієї ситуації може відрізнятися залежно від юрисдикції та її законів.

    Загалом закони про самооборону зазвичай дозволяють особам застосовувати розумну силу, щоб захистити себе чи інших від неминучої шкоди чи загрози. Точні критерії того, що вважається розумною силою, можуть відрізнятися, але часто це залежить від таких факторів, як передбачуваний рівень загрози, наявність альтернативних засобів уникнення шкоди та пропорційність відповіді. Якщо дідусь щиро вважав, що йому загрожує небезпека, і відповідально відреагував, цілком можливо, що його можуть захищати закони про самооборону.

    У деяких юрисдикціях можуть існувати спеціальні законодавчі положення для випадків, коли особи діють у захист на основі помилкових переконань або у відповідь на уявну загрозу. Ці положення часто враховують обставини та передбачуваний ризик особи на момент інциденту. Якщо слідство встановило, що дідусь обґрунтовано вважав, що захищався від реальної загрози, навіть якщо це був жарт, а рушниця була іграшковою, він може бути захищений за такими положеннями.

    Важливо ознайомитися з конкретними законами та правовими положеннями відповідної юрисдикції, щоб точно визначити правові наслідки та потенційні засоби захисту в подібній ситуації.

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.