profile
Размещено 1 год назад по предмету ОБЖ от Аккаунт удален

НАПИШІТЬ 15 ПРАВИЛ поведінки під час затримання поліцією.

ПОПЕРЕДЖАЮ, І ПРОШУ НЕ ДАВАТИ відповіді ІЗ ІНТЕРНЕТУ, І НЕПРАВИЛЬНІ(СПАМЯЧІ) відповіді ТАКОЖ, бо я можу повернути свої бали назад, або забанити вас, якщо так захочуть (зроблять) адміністратори цього сайту.

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан vanyabatwing

    Ответ:

    Правила поводження при затриманні

    1) Вимагати пояснень підстав затримання, у вчиненні якого злочину  підозрюють та з’ясувати у який відділок вас мають намір доставити. Особі мають повідомити, на підставі якої статті Кримінального процесуального кодексу її мають намір затримати. Також повинні повідомити у зв’язку з вчиненням якого саме злочину відбувається затримання та назвати конкретну статтю Кримінального кодексу. Затриманого мають доставити до найближчого відділку поліції.

    2) Зафіксувати точний час затримання (година і хвилина). Це досить важливо, адже з моменту затримання починає свій відлік строк затримання, по закінченню якого особа підлягає негайному звільненню. Слід простежити, щоб в протоколі затримання було правильно вказано годину і хвилину затримання.

    3) Вимагати роз’яснень процесуальних прав затриманого. Згідно закону правоохоронець, що здійснив затримання, зобов’язаний роз’яснити затриманому право мати захисника, право давати пояснення, показання або зберігати мовчання, право отримати медичну допомогу та інші права згідно ст. 208 КПК України.

    4) Вимагати негайно надати можливість повідомити про факт вашого затримання інших осіб. Правоохоронці зобов’язані надати затриманому можливість зателефонувати до інших осіб, щоб повідомити про затримання та місце свого перебування. Якщо в затриманого немає при собі мобільного телефону, правоохоронці повинні надати мобільний телефон. Затриманий має право повідомити про своє затримання будь-кого на свій вибір, тобто це можуть бути не лише рідні, але й друзі, знайомі. За наявності підозри, що затриманий повідомляючи про своє затримання може зашкодити розслідуванню злочину, службова особа може здійснити таке повідомлення самостійно.

    5) Вимагати надати можливість викликати адвоката. Це одне з основоположних прав особи на захист передбачене Конституцією України. Адвокат зведе до мінімуму можливість зловживання правоохоронцями своїм службовим становищем, проконтролює дотримання законної процедури затримання і в разі необхідності вживе заходів щодо оскарження неправоморіних дій посадових осіб. При наявності адвоката посадові особи стають досить обережними  і не допускають по відношенню до затриманого тої поведінки, яку зазвичай дозволяють собі за відсутності адвоката.

    6) Вимагати реєстрації у відповідному журналі точного часу доставлення до підрозділу поліції. Це також досить важливий момент, оскільки уповноважені службові особи  зобов’язані негайно доставити особу до найближчого відділку після затримання. Тобто спершу фіксується час затримання, а потім час доставлення до найближчого підрозділу поліції. Між ними повинен бути об’єктивно  співмірний проміжок часу, в іншому випадку, якщо особу надто довго доставляли до відділку поліції, має місце порушення прав затриманого, що тягне за собою відповідальність службових осіб. Слід простежити, щоб в журналі реєстрації було правильно вказано годину і хвилину доставлення.

    7) Вимагати перевірки обґрунтованості затримання.  Це можна зробити як самостійно, так і після залучення адвоката.

    8) Зберігати мовчання до прибуття адвоката. Зберігати мовчання це найкраща позиція до моменту прибуття адвоката, оскільки все, що скаже затриманий, згодом може бути використане проти нього. Право зберігати мовчання передбачено ст. 18 Кримінального процесуального кодексу та ст. 63 Конституції України. Праву зберігати мовчання кореспондує заборона посадовим особам вимагати від затриманого надання пояснень чи показань, які можуть стати підставою для обвинувачення у вчиненні злочину. Надавати пояснення можна виключно після зустрічі з адвокатом, який допоможе обрати  правову позицію у справі та надасть рекомендації як правильно спілкуватися із слідчим.

    9) Перед підписанням протоколу затримання, уважно перевірити інформацію, вказану в ньому. Не слід поспішати з підписанням протоколу затримання. Потрібно уважно перевірити, щоб вся інформація вказана у ньому відповідала дійсності. Вкажіть в протоколі всі наявні зауваження, моменти з якими не погоджуєтеся та акцентуйте увагу на неправомірних діях посадових осіб, якщо такі мали місце.

    10. Зберігайте спокій і звертайте увагу на дії поліцейських.

    11. Виконуйте інструкції поліцейських без непокійливих питань.

    12. Не спростовуйте чи не заперечуйте поліцейських під час затримання. Це може підвищити ступінь напруги в ситуації.

    13. Не намагайтеся фізично опиратися затриманню. Це може призвести до більш жорстокого поводження з вами со стороны поліції.

    14. Говоріть правду і не приховуйте жодних інформацій, які можуть бути корисними в ході розслідування.

    15. Звертайте увагу на деталі затримання, якщо ви щось спостерігали.

    16. Якщо ви маєте права адвоката, зверніться до адвоката до будь-якого пояснення про справу.

    17. Зберігайте документи, пов'язані з затриманням.

    18. Не розмовляйте з іншими затриманими про справу, яку вас затримали.

    19. Наполягайте на тому, щоб ваше здоров'я не постраждало від затримання.

  2. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан danilzinovkin964

    Ответ:

    1. Залишайтесь спокійним та зберігайте холоднокровність.

    2. Співпрацюйте з поліцією, слухайте їхні інструкції та розумійте їх.

    3. Не робіть жодних раптових рухів або дій, які можуть сприйматися як загрозливі.

    4. Не намагайтеся тікати, бо це може спричинити більш серйозні наслідки.

    5. Не надавайте фальшивих або неправдивих відомостей, якщо про це вас запитають.

    6. Не ображайтеся на поліцейських, навіть якщо ви вважаєте, що ваша поведінка несправедлива.

    7. Не намагайтеся битися або фізично опиратися затриманню, це може призвести до серйозних наслідків.

    8. Не використовуйте ніякого насильства або погроз для поліцейських.

    9. Не робіть жодних непристойних або образливих коментарів.

    10. Не намагайтеся приховати будь-які предмети або докази.

    11. Якщо у вас є право на адвоката, скористайтеся цим правом.

    12. Не погоджуйтесь на запит поліції на обшук, якщо у вас немає офіційного наказу на це.

    13. Не дозволяйте поліцейським перевищувати свої повноваження.

    14. Якщо ви не розумієте щось, запитайте про це.

    15. Не діліться з поліцією ніякою інформацією, яка може стати підставою для висунення обвинувачень без наявності адвоката або представника.

    Объяснение:

    1. Ответ на вопрос
      Ответ на вопрос дан Аккаунт удален
      Молодчинка, хочешь тортика-у а-у а-у, і із. гарячим шоколада-у а-у ☕
Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.