profile
Размещено 2 года назад по предмету Окружающий мир от nikitagolenko80

правила безпеки при користуванні засобами побутової хімії,газовими приладами ,лікарськими препаратами,приладами водопостачання.​

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан oleksandrashirli
    Треба запам’ятати кілька «НЕ МОЖНА», щоб не потрапити в небезпечну ситуацію у себе вдома, користуючись електричними приладами та обладнанням:
    • не можна користуватися приладами та обладнанням, якщо на них видні сліди пошкоджень;
    • не можна самостійно лагодити будь-які прилади або обладнання;
    • не можна користуватися приладами та обладнанням під час будь-яких аварій у будинку.

    Правила безпеки при користуванні засобами побутової хімії!

    Нас оточує велика кількість різноманітних речовин. З них зроблені меблі, продукти харчування, одяг, різноманітні прилади. Хіміки можуть робити навіть такі речовини, яких не існує в природі. Ці речовини називаються штучними. Зараз штучних речовин, відомих науці, налічується багато мільйонів, і з кожним роком їх кількість збільшується. Багато таких речовин людина використовує в побуті. Їх називають побутовою хімією. Ці речовини виробляються для блага людини, але вони можуть завдати і шкоди.
    Існують небезпечні хімічні речовини. Вони є обов’язковою складовою деяких мийних або дезінфікуючих засобів і в разі контакту зі шкірою, очима, дихальними чи травними органами людини можуть спричиняти різні ушкодження й травми.

    У побуті застосовуються отрутохімікати — отрути, одержані хімічним шляхом. Їх використовують проти комах, рослин-паразитів і гризунів. Але вони є отруйними й для людини.

    Під час використання будь-яких хімічних речовин необхідно бути вкрай обережними. Перед тим як використати якийсь засіб побутової хімії, треба уважно прочитати вказівки щодо його застосування — в інструкції, на упаковці або етикетці. Завжди важливо уникати потрапляння хімічних речовин в очі, навіть якщо це косметичні засоби.
    Здебільшого хімічні речовини, що використовуються в побуті, є легкозаймистими або горючими. Їх треба зберігати закритими в захищеному місці. Речовини в балончиках не можна нагрівати й розпилювати в напрямку обличчя. Використовувати їх можна тільки в добре провітрюваних приміщеннях.
    Нашатирний спирт, ацетон та інші розчинники мають здатність швидко випаровуватися, перетворюючись на легкозаймистий і вибухонебезпечний газ. Їх не можна зберігати відкритими й нагрівати.
    Фарби для вікон або підлоги теж треба застосовувати тільки в добре провітрюваних приміщеннях. З їдкими речовинами, які при потраплянні на шкіру можуть спричинити опіки, треба працювати, тільки використовуючи гумові рукавички й окуляри

    Правила безпеки при користуванні газовими приладами!

    У наші будинки газ надходить по спеціально призначених для цього трубах — газопроводах. Якщо газопровід з якихось причин не прокладено, використовують газові балони. Вони містять зріджений газ, тобто газ під дуже сильним тиском.

    Проте газ легко займається й має високу вибухонебезпечність. У разі витоку він утворює суміш із повітрям. Така суміш вибухає від будь-якої іскри. Природний газ сам по собі отруйний. При цьому він не має запаху. Щоб наявність газу в повітрі можна було легко виявити, до нього додають одоранти — спеціальні речовини з різким неприємним запахом.

    Унаслідок повного згоряння природного та зрідженого газу утворюється вуглекислий газ. Якщо його концентрація в повітрі велика, то людина може задихнутися. Якщо газ горить у погано провітрюваному приміщенні, він не повністю згоряє. У результаті виділяється отруйний чадний газ, що викликає ядуху та тяжке отруєння
    Зріджений газ небезпечний так само, як і природний. Нагріваючись, газові балони стають вибухонебезпечними. Удар по газовому балону або його падіння можуть призвести до вибуху.

    Для того щоб використання газу в побуті було безпечним, достатньо дотримуватися кількох правил.

    1. Будь-який газовий прилад має бути обладнаний витяжкою й розташований у добре провітрюваному приміщенні, якомога далі від легкозаймистих матеріалів і предметів.
    2. Можна користуватися тільки повністю справними газовими приладами.
    3. Перед тим як скористатися газовим приладом, треба переконатися, що в приміщенні немає запаху газу.
    4. Запалюючи газ, потрібно спочатку піднести сірник до пальника, а потім повернути газовий регулятор.
    5. Під час вимикання газу треба вимкнути спочатку регулятор на плиті, а потім — кран на газовій трубі

    Безпечне використання ліків!
    1. Використовувати тільки за призначенням і відповідно до інструкції
    2. Не вживати ліків термін використання яких минув

    Правила користування приладами водопостачання!
    1. Не можна наближатися до місця прориву
    2. Не можна самостійно намагатися ліквідувати аварію
    3. Слід знеструмити оселю перекрити крани газової труби
    4. Покликати на допомогу дорослих
    5. Викликати аварійну службу міста чи району
Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.