profile
Размещено 4 месяца назад по предмету Українська література от shcherbachenkok

контрольний твір по темі:
Про що комедія М.Гоголя "Ревізор"?
(у творі має бути вступ; основна частина; та висновок)
НЕ З ІНТЕРНЕТУ!!!!

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан Kateoptima

    Відповідь:**Вступ**

    Комедія Миколи Гоголя "Ревізор" – один із найвидатніших творів російської літератури XIX століття. Вперше поставлена на сцені в 1836 році, ця п'єса влучно висміює суспільні пороки та людські слабкості, які залишаються актуальними й сьогодні. Гоголь, використовуючи гумор та сатиру, розкриває проблему корупції та бюрократичного свавілля, що пронизують усі сфери життя російської провінції.

    **Основна частина**

    Основний сюжет комедії обертається навколо приїзду в маленьке містечко чиновника, якого приймають за ревізора з Петербурга. Помилково прийнявши простого дрібного чиновника Хлестакова за високопосадовця, місцеві чиновники намагаються всіляко догодити йому, сподіваючись уникнути викриття своїх злочинів і недоліків.

    Образ Хлестакова – центральна фігура комедії – є уособленням брехні та безвідповідальності. Він безсоромно користується ситуацією, приймаючи хабарі та користуючись гостинністю місцевих можновладців. Навколо нього зосереджені численні комічні сцени, де кожен із чиновників намагається виглядати кращим, ніж є насправді, і намагається приховати свої гріхи.

    Гоголь майстерно використовує сатиру для викриття суспільних недоліків. Через комічні ситуації та гіперболізовані образи він показує, як страх і лицемірство керують поведінкою людей. Кожен із героїв – від міського голови до простих службовців – є носієм тих чи інших пороків: корупції, хабарництва, некомпетентності та самовпевненості.

    **Висновок**

    Комедія "Ревізор" залишається надзвичайно актуальною навіть у наш час. Вона змушує задуматися про те, як важливо боротися з корупцією та нечесністю, а також про те, що справжня гідність і чесність завжди повинні стояти вище за страх і лицемірство. Гоголь у своїй п'єсі не тільки сміється над недоліками суспільства, а й закликає до морального очищення та вдосконалення, роблячи "Ревізора" не просто комедією, а глибоким соціальним і моральним уроком.

    Пояснення: :)

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.