profile
[/banner_gorizont_adaptive]
Размещено 5 месяцев назад по предмету Психология от marynamaryna898

Розповідь: Видатні філософи-педагоги, народні просвітителі про гуманістичне призначення вчительської професії ( наприклад, Марія Монтессорі, Жан-Жак Руссо, Ян Амос Коменський і т.д.)​

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан valentinpatkivskij

    Ответ:

    Марія Монтессорі - одна з видатних філософів-педагогів і народних просвітителів, яка внесла великий внесок у галузь освіти та виховання дітей. Вона розвинула унікальний підхід до вчителя як фасилітатора виховання, що ґрунтується на гуманістичних принципах.

    Марія Монтессорі вважала, що головна мета освіти і виховання полягає у розвитку потенціалу кожної дитини і підготовці її до самостійного життя. Вона прагнула створити сприятливе середовище, в якому діти могли б вільно виражати свої інтереси та розвивати свої навички.

    Головним завданням вчителя, за Монтессорі, було сприяння самостійному вихованню дітей і активізація їхньої внутрішньої мотивації до навчання. Вона вважала, що кожна дитина має властивості моторного, сенсорного, соціального та інтелектуального розвитку, і вчителю слід бути спроможним надихнути дітей на самостійне вивчення світу.

    Монтессорі вивчала спадковість та індивідуальність розвитку кожної дитини та приділяла особливу увагу дотиковому дослідженню світу. Вона рекомендувала, щоб вчителі надавали дітям можливість самостійно вивчати речі, експериментувати та сприяти їх саморозвитку.

    Марія Монтессорі вважала, що виховання має бути спрямоване на розвиток емоційної, ментальної та соціальної інтелігенції дітей. Її підхід до навчання був заснований на ідеї рівності, взаєморозуміння та співпраці між вчителем і дітьми. Вона вірила, що в навчальному процесі має бути створено атмосферу відкритості, співпраці та взаємовигідності.

    Таким чином, Марія Монтессорі відіграла значну роль у розвитку гуманістичного підходу до вчителя і виокремлення гуманістичного призначення вчительської професії. Її ідеї та методи навчання завжди актуальні, і сьогодні використовуються в багатьох школах та дошкільних навчальних закладах.

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 4 года назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.