profile
[/banner_gorizont_adaptive]
Размещено 3 месяца назад по предмету Психология от lepekhavaleriia

Дослідник, що вивчав професійні уподобання дітей, різного віку, зазначав: «Учні молодших класів школи хочуть літати повітрям, плавати морями, скакати на конях, але тільки не ходити по землі». У підлітковому віці багато хто відмовляється відповідати на запитання про професію, яку б хотів обрати, або ж називає ту. Яка безпосередньо пов’язана з його інтересами. У старшому шкільному віці на це питання відповідають майже всі, проте у переважній більшості випадків характер відповідей не відповідає реальному вибору.
Як ці дані характеризують формування професійного самовизначення опитуваних? Чим зумовлені відмінності у відповідях?

  1. Ответ на вопрос
    Ответ на вопрос дан flowers312

    Ответ:

    Ці дані свідчать про етапи формування професійного самовизначення опитуваних у різному віці.

    Молодший шкільний вік: На цьому етапі діти виявляють свої уподобання та фантазії, які часто пов'язані з пригодами та емоційними переживаннями. Вони мріють про нестандартні, захоплюючі професії, які відображають їхні дитячі фантазії і бажання.

    Підлітковий вік: На цьому етапі відбувається перехід від дитячих мрій до більш реалістичного розуміння професійного вибору. Багато підлітків відмовляються відповідати на запитання про професію або вказують ту, яка безпосередньо пов'язана з їхніми інтересами. Це може бути пов'язано з нестабільністю їхніх уподобань та ідентичності, а також з недостатнім розумінням своїх справжніх здібностей і можливостей.

    Старший шкільний вік: На цьому етапі діти починають усвідомлювати реальність світу праці і здійснюють більш обдуманий вибір професії. Проте, у більшості випадків характер відповідей не відповідає реальному вибору. Це може бути пов'язано з впливом зовнішніх чинників (наприклад, соціальний статус професії, тиск батьків чи вчителів), недостатньою самоідентифікацією, або обмеженим знанням про ринок праці та професійні можливості.

    Узагальнюючи, професійне самовизначення є складним процесом, який залежить від багатьох факторів, таких як особистість, соціальне середовище, рівень розвитку та освіти.

    Объяснение:

Не тот ответ на вопрос, который вам нужен?
Найди верный ответ
Самые новые вопросы
tegysigalpa2012
Русский язык - 5 лет назад

Помогите решить тест по русскому языку тест по русскому языку «местоимение. разряды местоимений» для 6 класса 1. укажите личное местоимение: 1) некто 2) вас 3) ни с кем 4) собой 2. укажите относительное местоимение: 1) кто-либо 2) некоторый 3) кто 4) нам 3. укажите вопросительное местоимение: 1) кем-нибудь 2) кем 3) себе 4) никакой 4. укажите определительное местоимение: 1) наш 2) который 3) некий 4) каждый 5. укажите возвратное местоимение: 1) свой 2) чей 3) сам 4) себя 6. найдите указательное местоимение: 1) твой 2) какой 3) тот 4) их 7. найдите притяжательное местоимение: 1) самый 2) моего 3) иной 4) ничей 8. укажите неопределённое местоимение: 1) весь 2) какой-нибудь 3) любой 4) этот 9. укажите вопросительное местоимение: 1) сколько 2) кое-что 3) она 4) нами 10. в каком варианте ответа выделенное слово является притяжательным местоимением? 1) увидел их 2) её нет дома 3) её тетрадь 4) их не спросили

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.